Nézzünk filmeket! - Mindennap ugyanolyan - Az 50 első randi

Az én kedvenc vígjátékom nem egy mostani film, én mégis imádom. 2004-ben készült így azóta számtalan alkalommal volt látható TV-ben, és én azt hiszem minden alkalommal megnéztem. Mindkét főszereplőjét nagyon kedvelem, azt hiszem ők ketten a külön külön is nagyon mulatságosak, de így együtt aztán tényleg verhetetlen páros! Ők Drew Barrymore és Adam Sandler.

Ha még nem láttad az 50 első randit, akkor ezután nézd meg, mert tényleg nagyon szórakoztató. A történet nem egy átlagos szerelmi történet, mert ez a lány különleges. Méghozzá azért, mert mindent elfelejt. De nem úgy, mint pl. én, hogy bármit képes vagyok elveszíteni, vagy össze és elkeverni, Lucy máshogyan feledékeny. Egy baleset miatt minden este lefekvés után, ugyanarra a reggelre ébred. Azaz minden napja ugyanolyan, de ő erről mit sem sejt. Mindaddig, amíg meg nem ismeri Henryt. A fiú eddig igazi Don Juanként élte életét, senkivel sem akart komoly kapcsolatot, de Lucyt azonnal megkedveli, ám ekkor még nem sejti a lány titkát.


Henry egyébként állatgondozóként dolgozik, egyik barátja pl. egy pingvin, aki ha kell csajozni is elkíséri, cserébe Henry szakít idő a fürdetésére is. Henry és Lucy reggeli közben ismerkednek meg, a kávézó tulajdonosai (egyikük még veréssel is) figyelmezteti a srácot, hogy hagyja békén Lucy-t. Ám a fiú nem hallgat rájuk, így másnap is odaül reggelezni a szőke szépséghez. Csakhogy a lány nem ismeri fel, amit Henry nem tud hova tenni, ezért beszél a palacsintázó egyik tulajával. A nő elmondja Lucy különleges betegségét, Henry ezután mindennap szóba elegyedik Lucyval, mondhatjuk, hogy minden alkalommal megpróbálja felcsípni. De mi nők szeszélyesek vagyunk, így Henrynek nincs könnyű dolga! Mégsem adja fel!
Lucy apja is figyelmezteti Henryt, hogy hagyja abba a lány ostromlását, mert ő nem élhet átlagos életet. Lucy apja és szteroidoktól kissé hormonzavaros, agyi kapacitását tekintve alacsony képességű bátyja minden napját megpróbálják ugyanolyanná tenni, hogy ne zaklassák fel. Azaz mindennap kimossák és megszárítják ugyanazt a ruhát, amit Lucy aznap viselt, felvételről megnézik vele a meccset, tortát esznek stb. Félelmetes, hiszen Lucy mit sem tud arról, hogy évek óta ugyanúgy éli mindennapjait.


Ám egy napon büntető cédulát kap, és szembesül a dátummal, természetesen sokkolja az egész, és ekkor Henrynek ötlete támad. Készít egy videót amit Lucynak minden reggel meg kell néznie, hogy tudjon a betegségről, naplót is elkezd vezetni, hogy legalább ezáltal emlékezhessen.
Már azt hisszük, hogy minden rendben, de ekkor Lucy rádöbben, hogy mekkora gondot okoz betegségével a családjának és a szerelmének, akire tulajdonképpen nem is emlékszik. Bevonul egy speciális intézetbe, hogy hasonló emberekkel legyen, mint ő maga, itt ismeri meg pl. 10 másodperces Tomot is.

Nagyon vicces, bolondos film, amiben megtalálható a szeretet és a szerelem is. Mindenkinek ajánlom, mert a nevetés mindenkinek jót tesz!