Gluténmentes császármorzsa

Nagyon régóta terveztem már igazi, házi smarni/császármorzsa elkészítését, mert össze sem lehet hasonlítani a mirelit verzióval. Ráadásul az búzaliszttel készül és az utóbbi időben előszeretettel tesznek bele mazsolát is, amit én nagyon nem szeretek. Most szeretnék ezt a klasszikust megmutatni, ami ráadásul gluténmentes!

11021083_10204773443274956_4964539594896231540_n.jpg

Végtelenül egyszerű, kb. fél óra alatt megvan.

Hozzávalók:

  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 2 bögre kukoricadara
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál nádcukor (ez helyettesíthető 1 csomag vaníliás cukorral is)
  • 1 tojás
  • kb. 4 dl (laktózmenetes) tej
  • 10 dkg margarin

Elkészítés

A lisztet, a darát, a cukrot és a csipet sót elkeverjük a tojással. Felöntjük a tejjel és jól elkeverjük. Kb 10-15 percig lefedve állni hagyjuk. Ha nagyon sűrű a tészta, akkor pici tejjel folyósítjuk. Felolvasztjuk a margarint a serpenyőben és beleöntjük a masszát. Amikor az alja barnulni kezd akkor fakanállal összetörjük és közepesen lángon megpirítjuk. Lekvárral vagy édesítőszerrel/porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!