Ha többet szeretnél tudni erről az autoimmun betegségről

Minden ami myasthenia

Mi vált(hat) ki myasthenia-s tünetet?

Mint maga a betegség tünetei, úgy az is mindenkinél más és más, hogy mi az ami kiválthat rosszabodást. Én most az évek során összegyűjtött okokat szedem csokorba, kiegészítve a myastheniás sorstársak (vagy mára már barátok) tapasztalataival.

stressz20.jpg

Tovább olvasom

Gluténmentes császármorzsa

Nagyon régóta terveztem már igazi, házi smarni/császármorzsa elkészítését, mert össze sem lehet hasonlítani a mirelit verzióval. Ráadásul az búzaliszttel készül és az utóbbi időben előszeretettel tesznek bele mazsolát is, amit én nagyon nem szeretek. Most szeretnék ezt a klasszikust megmutatni, ami ráadásul gluténmentes!

11021083_10204773443274956_4964539594896231540_n.jpg

Tovább olvasom

Myasthenia gravis az RTL Klub reggeli műsorában

Tök véletlenül kapcsoltam az RTL reggeli, 8.08 című műsorára, ahol éppen a Napi Doktor című rész következett, és a műsorvezető éppen egy autoimmun betegséget, nevezetesen a mi jó öreg myasthenia gravisunkat konferálta fel. Akkor már sejtettem, hogy ki lesz a beszélgető partnere és el is találtam :) Az én kedvenc doktornőm, dr. Rózsa Csilla a Jahn Ferenc Kórház főorvosa.

 

Nézzünk filmeket! - Versenyfutás az idővel - A mindenség elmélete

Sokszor pórul jártam már azokkal a filmekkel, amikre izgatottan vártam. Szerencsére nem ért csalódás a Stephen Hawking fiatal korát, betegségének folyamatát bemutató életrajzi drámával. A mozi, a professzor volt feleségének, Jane Hawking-nak a memoárja alapján készült és két fiatal színész, Eddie Redmayne és Felicity Jones főszereplésével láthatjuk a hazai mozikban január 22-től. Hétfő óta már azt is tudjuk, hogy Redmayne Golden Globe díjat kapott alakításáért, és sokan az Oscarra is esélyesnek tartják. A magyar premierrel egy időben a könyvesboltokba kerül, Jane Hawking regénye, Utazás a végtelenbe címmel.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

a_mindenseg_elmelete_pl_hun_m.jpguip-duna film

Tovább olvasom

Nézzünk filmeket! - Mindennap ugyanolyan - Az 50 első randi

Az én kedvenc vígjátékom nem egy mostani film, én mégis imádom. 2004-ben készült így azóta számtalan alkalommal volt látható TV-ben, és én azt hiszem minden alkalommal megnéztem. Mindkét főszereplőjét nagyon kedvelem, azt hiszem ők ketten a külön külön is nagyon mulatságosak, de így együtt aztán tényleg verhetetlen páros! Ők Drew Barrymore és Adam Sandler.

Tovább olvasom

Nézzünk filmeket! - Ha kiesik néhány év - Fogadom

Két fiatal, akik boldogan élnek, szerelmesek, ám ekkor üt be a krach. Egy balesetben az ifjú ara elveszti emlékezetét, és jó néhány év teljesen kiesik. Saját férjét sem ismeri fel... Igazi csajos film, amit szigorúan csak papírzsepi és csoki társaságában érdemes fogyasztani, de megéri!

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Fórum Hungary

Tovább olvasom

Csigolyatörés myasthéniásként

Gondolom, hogy egy csigolyatörés akkor sem tréfa, ha az ember teljesen egészséges, de különösen macerás dolog, ha pl. myasthéniás. Kb. egy hónappal ezelőtt történt, hogy egy buszról leszállva sikerült fenékre csüccsennem és vélhetően az évek folyamán szedett szteroidok miatt meggyengült csigolyám eltört. Akkor még csak azt éreztem, hogy nagyon fáj, de pár óra múlva muszáj volt kórházba menni és a kálvária megkezdődött... Azért megjegyezném, hogy nem feltétlenül panaszkodás céljából írom ezt a bejegyzést, de hátha tudok néhány hasznos tanácsot adni.

Tovább olvasom

Nézzünk filmeket! - Félig üres vagy félig tele? - Napos oldal

Ha Bradley Cooperért eddig mondjuk nők százezrei, milliói (nem tudom) voltak oda, akkor mostanra ez a szám csak folyamatosan emelkedik, és ki tudja hol a határ? Hát miért csinálod ezt velünk, Bradley? Szinte kivétel nélkül minden szereplőt ki kell emelnem, de főleg Bradley Coopert, Jennifer Lawrence-t és Robrt De Nirot, akik valami elképesztőt művelnek 120 percen keresztül. Egyébként mindhármójukat, továbbá Jacki Weavert is Oscarra jelölték, na meg persze magát a filmet. A dramedy műfaj egy új gyöngyszeme ez, az a tipikus sírva nevetős. Bradley és Jennifer valami félelmetes módon, elképesztő lazasággal és abszolút hitelességgel adják az őrültet. 

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

553425_479105132147476_1737168655_n.jpgFórum Hungary

Tovább olvasom

Olvasni jó! - Cecelia Ahern - Ui.:Szeretlek

Hűűű hát nem is tudom, hogy az utóbbi időben olvastam e felkavaróbb, meghatóbb, szerelmesebb, könnymorzsolgatós, de mindezek ellenére NEM giccses regényt. Cecelia Ahern-nek ez volt az első könyve, de persze nem az utolsó, és én is biztos vagyok benne, hogy fogok még olvasni tőle. Sajnos a filmet előbb láttam, így nem ért váratlanul az érzés, de mégsem tudtam teljesen felkészülni a megrázkódtatásra. Kb. minden ötödik oldal elolvasása után figyelmeztettem a páromat, hogy ne merjen Gerry útjára lépni, mert levelek ide vagy oda nagyon mérges leszek rá. Hogy mit tesz Gerry? Meghal. Így indul a könyv...

201104121305471212.jpg

Tovább olvasom
Címkék: könyv betegség